• Plavecký výcvik

          • Keďže jedným z cieľov ŠKVP je aj rozvíjať pohybové schopnosti a zručnosti detí ako súčasť zdravého životného štýlu. Naše deti  sa zúčastnili plaveckého výcviku v RM SPORT RESORT, výcvik  zabezpečovala Plavecká škola Rachel. Cieľom bolo priblížiť deťom vodné prostredie, formou rôznych hier a cvičení ich naučiť bezpečne, bez strachu a zábran pohybovať sa vo vode, rozvinúť u detí základné plavecké zručnosti. Deti prejavovali nebojácnosť, odvahu pri potápaní, skákaní do vody i pri plávaní vo veľkom bazéne. Po plávaní si každý deň oddýchli vo vírivke. Posledný deň obdržali diplom.

          • Čerstvé hlavičky- súťaž

          • Naša škola spolu s materskou školou sa opäť zapojila do projektu  ,,Čerstvé hlavičky´´, prostredníctvom ktorého chce spoločnosť Kaufland, dostať do slovenských škôl a škôlok viac ovocia a zeleniny. Chceme tak znova zabojovať o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2024/2025. O tom, ktoré školy a škôlky získajú ovocie a zeleninu môžete rozhodnúť aj vy.

            Zahlasujte prosím za našu školu a materskú školu od 25. 4. do 29. 5. 2024 priamo na webstránke www.cerstvehlavicky.sk.  Hlasovať je možné každý deň, pričom každý z Vás môže poslať 2 hlasy – 1 za školu, a 1 za materskú školu.

            Ďakujeme!

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je príležitosťou na oslavu našej planéty a životného prostredia. Koná sa každoročne 22. apríla . Upozorňuje ľudí na ničenie životného prostredia a pripomína nám, aby sme sa snažili zachovať našu planétu zdravú a čistú.

            Je to dokonalá príležitosť naplánovať si zábavné a prospešné aktivity, ktoré si môžeme spoločne vychutnať, a preto sme Deň Zeme oslávili spolu s našími deťmi v MŠ. Porozprávali sme im ,ako funguje triedenie odpadu, kam patria už nepotrebné pokazené hračky, prázdne plastové fľaše od vody, papiere či pohár z dojedenej detskej výživy. Deti počas dňa kreslili, vytvárali projekt z prírodnín.

          • OZNAM - Zápis detí do našej materskej školy

          • Oznamujeme všetkým rodičom, že na stránke našej materskej školy v sekcii Zápis do MŠ nájdete všetky potrebné informácie ohľadom zápisu detí na školský rok 2024 / 2025.

             

            Na všetky deti sa už teraz tešíme!

             

          • Návšteva u hasičov

          • V pondelok 8.4.2024  navštívili deti z materskej školy požiarnú zbrojnicu Dobrovoľného hasičského zboru Nedožery- Brezany. Cieľom návštevy bolo rozvíjať kognitívnu oblasť zo vzdelávacej oblasti Človek  a svet práce a zážitkovým učením priblížiť deťom profesiu hasičov. Do názorných ukážok boli zapojené aj deti. Mohli si  prezrieť a chytiť do ruky rôzne prístroje, ktoré hasiči využívajú pri svojej práci. Bližšie si vyskúšali hasičské prilby, pozreli hasičské auto.

            Ďakujeme hasičom z Dobrovoľného hasičského zboru Nedožery- Brezany za praktickú ukážku ich činnosti, ktorú obohatili úsmevom a ústretovým prístupom.

          • Hudobno- divadelné predstavenie

          • Dnešné dopoludnie sme si spríjemnili hudobno- divadelným predstavením. Deti sa zábavnou formou dozvedeli o dopravných prostriedkoch, zaspievali si piesne, zatancovali.

          • Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý si pripomíname dňa 22. marca, sme v našej materskej škole realizovali edukačnú aktivitu pod názvom “Kde všade je voda”. Začali sme krátkzm príbehom o dôležitosti vody pre náš život a o význame jej šetrenia. Pútavou formou o  kvapkách sa deti oboznámili s významom vody na Zemi. O tom, kde všade v prírode sa nachádza, aké má podoby. Deti vytvárali plagát. Aj týmto dňom sme sa opäť presvedčili, že voda nevyhnutne patrí k našej každodennej existencii.

          • Marec- mesiac knihy

          • Marec sa považuje za mesiac kníh. Preto sme sa aj my vybrali do našej obecnej knižnice na exkurziu. Deti si pozreli, ako taká knižnica vyzerá, prelistovali si knihy. Následne sa prešli aj do obecného múzeá, kde si mohli pozrieť Veľkonočnú výzdobu.

          • Morena, Morena

          • 21. marec bol v našej materskej škole veselý a radostný. Vítali sme Jar a vyprevádzali pani Zimu.

            „Morena, Morena,kde si prebývala?

            Tam hore, tam hore,v tej našej komore.“

            Vynášanie Moreny je jeden zo zvykov, ktorý sa zachoval do dnešných čias. Koná sa koncom zimy a vyjadruje túžbu ľudí skoncovať s chladným počasím a privolať teplé lúče slnka. Morena symbolizovala zimu, preto ak ľudia chceli, aby prišla jar, museli ju zapáliť a utopiť v potoku. Mala podobu slamenej figuríny oblečenej do ženských šiat, ktorú niesli mladé dievčatá so spevom k potoku. Pri brehu ju vyzliekli, zapálili a hodili do vody.

            Pri vhodení Moreny do nášho potoka deti zvolali:

            „ Morena heš, do potoka bež!“

            Nasledovalo zapálenie Moreny a sledovanie jej unášania preč.

            S radosťou sme sa ešte prešli uličkami našej dediny.

          • Ďakujeme sponzorom

          • Aj touto cestou chceme poďakovať pani Lucii Černickej, ktorá pre naše deti ušila krásne kroje.

            Ďalej chceme poďakovať aj pani Silvii Hallo, ktorá prispieva do našej školky kancelárskymi pomôckami.

            Ďakujeme!

          • Boli sme pozrieť prvákov

          • Dnes sme sa boli s našími predškolákmi pozrieť na to, ako to v takej škole a na vyučovacej hodine vyzerá. Navštívili sme 1.A a 1.B triedu. Deti mali možnosť pozrieť sa, ako sa žiaci učia,píšú a čítajú, čo do školy potrebujú. A kedže aj z nich budú o pár mesiacov prváci, mohli si sadnúť aj do školských lavíc a vyskúšať si to.

             

          • Divadlo Slniečko: Abeceda zdravia

          • Dnes do našej materskej školy zavítalo divadlo Slniečko so svojím predstavením Abeceda zdravia. Predstavenie bolo oživené pesničkami, hudobnými nástrojmi a deti boli aktívne vtiahnuté do deja. Deti sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, spievali aj tancovali.

          • 2% daní

          • Milí rodičia, priatelia a známi!

             

            Touto cestou by sme chceli poďakovať za pomoc všetkým, ktorí v minulom školskom roku pomohli našej materskej škole a poukázali nám 2% daní z príjmu.

             

            Aj tento školský rok sa uchádzame o Vašu priazeň.

            Rodičovské združenie pri našej materskej škole je tiež prijímateľom 2% daní z príjmu. Veríme, že u Vás nájdeme porozumenie a Vy osobne, Vaša rodina, priatelia a známi či firma pomôžu poukázaním 2% zaplatenej dane našim deťom.

             

            Získané financie naša materská škola využije na výchovno- vzdelávací proces.

             

            Tlačivo je možné vyzdvihnúť na informačnej nástenke v priestoroch materskej školy alebo ho nájdete aj na našej webovej stránke.

          • Hudobno- interaktívne predstavenie Tinka Bublinka

          • Naše deti spoločne so žiakmi z prvého a druhého ročníka zo základnej školy sa zúčatnili hudobno- interaktívneho predstavenia Tinka Bublinka- S anjelikmi veselo.

            Kultúrno- spoločenskou miestnosťou sa dnes niesli tóny piesne- HEJA, HEJA, HEJ. Deti sa formou hry a piesní rozprávali o ročnom období zima. Tancovali, spievali a riešili rôzne hádanky. Hrali aj na muzikoterapeutických nástrojich, ktoré slúžia na rozvoj psychomotoriky, empatie a komunikačných zručností.

            Veríme, že sa všetkým deťom a rovnako aj pani učiteľkám toto vystúpenie páčilo.

          • Hurá, je tu karneval!

          • V stredu sa našou materskou školou ozýval smiech detí, ktoré sa radovali z karnevalu. Naša materská škola sa zmenila na miesto čarovné a rozprávkové. Našli sme v nej veľa princezien, hrdinov, policajtov, pirátov a dokonca aj zvieratká. Prišiel nás pozrieť aj Šašo Jašo, ktorý si s deťmi zatancoval.

            Pre deti boli prichystaé aj rôzne súťaže- namotávanie šnúrky na ceruzku, prechádzka po srdiečkach a postavenie veže z kociek.

            Veríme, že si deti tento deň v maskách užili a budú naň ešte dlho spomýnať.