• Pozor! Už idú piráti.

          • Dnes si pani učiteľka pripravila pre našich najmenších "Deň pirátov". Spoločne s nimi sa preniesla do sveta, kde žijú piráti hľadajúci poklad. Tento poklad sa im podarilo nájsť na základe indícií, ktoré si pre nich pripravila. Deti nasledovali stopy, a tak v záhrade objavili truhlicu plnú pokladu.

            Ďakujeme rodičom, že svoje deti obliekli do pirátského oblečenia.

          • Dopravná výchova

          • Dnes sme sa zahrali na autá. Cieľom dopravnej výchovy bolo naučiť deti, ako sa správať na ceste. Deti sa naučili čo znamenajú niektoré dopravné značky. Naši najmenší sa zahrali na chodcov, ktorým sme museli púšťať na prechodoch. Aj oni sa naučili, že na zelenú sa ide a na červenú sa stojí.

            Veríme, že deťom sa táto aktivita páčila, že sa niečo nové naučili.

          • Mliečko, mliečko, to je veda, bez neho sa vyrásť nedá.

          • Dňa 16. mája sme si pripomenuli Deň mlieka aj v našej materskej škole. Tento deň je dobrou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko nielen ako zdraviu prospešné, ale tiež ako každodennú súčasť života.

            Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencií proti ochoreniam. Pre deti sme mali pripravenú prezentáciu zameranú na to, odkiaľ mlieko získavame, ako sa spracováva a čo sa z neho dá vyrobiť. Na záver si deti mohli vyskúšať aj to, ako sa taká kravička dojí.

          • “DEŇ MATIEK“ v našej škôlke

          •  

            ĽÚBIM KVETY, ĽÚBIM VTÁČKY,

            KAŽDÚ HRAČKU MALIČKÚ,

            NO NAJRADŠEJ ZO VŠETKÉHO 

            ĽÚBIM SVOJU MAMIČKU.

             

            DEŇ MATIEK je špeciálny čas našim maminkám a starým mamám povedať ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás robia. 

             

            Dňa 12. mája 2023 bolo aj v našej materskej škole cítiť nedočkavosť osláviť tento krásny sviatok.

            Deti sa už nevedeli dočkať, chceli svojim maminkám predviesť, čo si pre ne s pani učiteľkami pripravili a vyjadriť tak, že mama je pre nich jedinečná a nenahraditeľná. Rodičia boli milo prekvapení, ako krásne sa ich ratolesti na tento deň pripravili. Radosť aj dojatie bolo vidieť v tvárach všetkých mám a starých mám. V závere im venovali deti vyrobené darčeky.

          • Výlet do ZOO Bojnice

          • Deti z našej materskej školy navštívili 9. mája 2023 ZOO v Bojniciach.

            V ZOO deti pozorovali rôzne zvieratá a živočíchy, všímali si, ako zvieratá vyzerajú a čo robia a pýtali sa množstvo zvedavých otázok. Deti zaujalo terárium s vodnými živočíchmi a pavilón s opicami. Najviac sa však tešili na slony.

            Deti 3. triedy sa zúčastnili aj ZOO školy, kde riešili rôzne zaujímavé úlohy o zvieratách a dozvedeli sa niečo nové o medveďoch, levoch a sovách.

            Prežili sme krásne doobedie a do materskej školy sme sa vrátili veselí a s množstvom zážitkov!