• Návšteva policajtov a hasičov

          • Dnešné dopoludnie sme sa s deťmi rozprávali o záchranných zložkách. Potom sme sa presunuli do školského areálu, kde nás už očakávali policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi oddelenia služobnej kynológie a OO PZ Prievidza. Deti najviac zaujali služobné psy, ktoré predviedli ukážky cvikov poslušnosti a zadržanie páchateľa. Deti mali možnosť nahliadnuť do policajného auta.

            Ďalej nás očakávali aj členovia DHZ Nedožery- Brezany, ktorí taktiež predviedli deťom hasičskú techniku, ktorú využívajú pri svojej práci.

            Deťom sa takého zábavné dopoludnie páčilo.

            Ďakujeme

          • Deň Zeme

          •  

            Deň Zeme je venovaný našej Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla.

            Keďže tento deň pripadá na sobotu, tak sme rozhodli si ho vopred pripomenúť v našej materskej škole. Deti prostredníctvom rôznych aktivít spoznávali našu Zem – rozprávali  sa o prírode, rastlinkách, overili si svoje schopnosti triedenia odpadu. Cieľom tejto aktivity bolo rozvíjať environmentálne povedomie detí tvorivým a hravým spôsobom, chrániť prírodu a starať sa o ňu.

            Na záver našej aktivity si deti spoločne s pani učiteľkou zasadili strom.

             

          • Čerstvé hlavičky- hlasujme spoločne za čerstvé ovocie a zeleninu pre našu základnú a materskú školu.

          • Naša škola spolu s materskou školou sa opäť zapojila do projektu  ,,Čerstvé hlavičky´´, prostredníctvom ktorého chce spoločnosť Kaufland, dostať do slovenských škôl a škôlok viac ovocia a zeleniny. Chceme tak znova zabojovať o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2023/2024. O tom, ktoré školy získajú ovocie a zeleninu môžete rozhodnúť aj vy.

            Zahlasujte prosím za našu školu a materskú školu od 20. 4. do 31. 5. 2023 priamo na webstránke www.cerstvehlavicky.sk.  Hlasovať je možné každý deň, pričom každý z Vás môže poslať 2 hlasy – 1 za školu, a 1 za materskú školu. Ďakujeme!



          • Plavecký výcvik

          • Naša materská škola sa v týchto dňoch zúčastnila plaveckého výcviku.Deti sa hravou formou zoznamovali s vodným prostredím, s technikou plávania. Deti otužovali svoje zdravie. Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup, návyky na pohyb vo vodnom prostredí. Plavecký výcvik mal úspech, naše deti z neho mali radosť. Každé dieťa si so sebou na pamiatku odnieslo aj svoj "mokrý" diplom.