• Hudobno- interaktívne predstavenie Tinka Bublinka

          • Naše deti spoločne so žiakmi z prvého a druhého ročníka zo základnej školy sa zúčatnili hudobno- interaktívneho predstavenia Tinka Bublinka- S anjelikmi veselo.

            Kultúrno- spoločenskou miestnosťou sa dnes niesli tóny piesne- HEJA, HEJA, HEJ. Deti sa formou hry a piesní rozprávali o ročnom období zima. Tancovali, spievali a riešili rôzne hádanky. Hrali aj na muzikoterapeutických nástrojich, ktoré slúžia na rozvoj psychomotoriky, empatie a komunikačných zručností.

            Veríme, že sa všetkým deťom a rovnako aj pani učiteľkám toto vystúpenie páčilo.

          • Hurá, je tu karneval!

          • V stredu sa našou materskou školou ozýval smiech detí, ktoré sa radovali z karnevalu. Naša materská škola sa zmenila na miesto čarovné a rozprávkové. Našli sme v nej veľa princezien, hrdinov, policajtov, pirátov a dokonca aj zvieratká. Prišiel nás pozrieť aj Šašo Jašo, ktorý si s deťmi zatancoval.

            Pre deti boli prichystaé aj rôzne súťaže- namotávanie šnúrky na ceruzku, prechádzka po srdiečkach a postavenie veže z kociek.

            Veríme, že si deti tento deň v maskách užili a budú naň ešte dlho spomýnať.

          • Lyžiarsky výcvik v Jasenskej doline

          • Naši predškoláci a niektoré deti zo strednej triedy sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku s lyžiarskou školou FATRA SKI SCHOOL ACADEMY v Jasenskej doline, kde sa naučili a zdokonalili svoje lyžiarske zručnosti. Deti sa každý deň dopoludnia vďaka skvelým inštruktorom veľa naučili, zdolávali prekážky a zlyžovali mnoho kilometrov.

            Na lyžiarsky výcvik deti spolu s pani učiteľkami cestovali autobusom, a tak majú aj cestovateľské zážitky.

            Na posledný deň lyžiarskeho výcviku boli pozvaní aj rodičia. Deti tak mali perfektné publikum a tešili sa, že môžu rodičom predviesť, čo sa naučili.

            Nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa!

            Veríme, že načerpané znalosti využijú deti  aj v budúcnosti. A my ďakujeme rodičom za podporu!

          • Experimentovanie s farbami

          • Dnes počas vzdelávacej aktivity si naši predškoláci vyskúšali, aké je to maľovať s vodou a soľou. A výsledok? Ten si môžete pozrieť zajtra na výstavke.

          • Vianočná besiedka

          • Vianoce – čas lásky, pokoja a radosti. V našej materskej škole sa tento vianočný čas spája aj s dlhoočakávanou  vianočnou besiedkou. Predvianočné posedenie s krásnym  programom, ktorý pripravili pani učiteľky spolu s deťmi a sviatočnou atmosférou mali možnosť zažiť rodičia a starí rodičia detí našej materskej školy. Kultúrny program bol pestrý ako na vianočnom stole. Striedalo sa hovorené slovo s vianočnými pesničkami, básničkami, tančekmi a na záber aj malé divadelné predstavenie- Bethlehem. Dúfame, že sme aspoň trošku prispeli k vianočnej nálade všetkých prítomných hostí. A že sa nám to podarilo,  svedčil na tvárach prítomných úsmev, radosť a na niektorých tvárach aj slzy dojatia.

             

          • Vianoce v obecnom múzeu

          • Dnes sme počas pobytu vonku navštívili obecnú múzeum, kde sme si pozreli a povedali o tom, ako Vianoce vyzerali v minulosti. Deti si prezreli aj vianočný stromček a hádali, z čoho sú ozdoby vyrobené.

          • Vianočná tržnica

          • Dnešné dopoludnie sme strávili na tržnici. Spoločne s deťmi sme sa zahrali na trhy. Pani trhovníčky a pán trhovník námm ponúkali tovar, ktorý môže vyzdobiť náš vianočný stromček a doplniť vianočnú výzdobu.

            Všetky deti odchádzali spokojné s plnými taškami nákupu.

          • Mikuláš v Prievidzi

          • Dnes sa naše deti zúčastnili Mikulášskeho vystúpenia v KaSS v Prievidzi. Pred príchodom Mikuláša deti sledovali rozprávku- Kozliatka a vlk, ktorá bola spracovaná do modernej podoby. Deti sa zapájali do výstúpenia rôznymi rytmickými sprievodmi ku skladbám, ktoré boli počas vystúpenia odspievané.

            Nasledoval príchod Mikuláša. Deti mu  zarecitovali básničku o ňom. Mikuláš sa veľmi potešil. Za odmenu dostalo každé dieťa balíček plný prekvapení.

            Veríme, že tieto darčeky sa búdu deťom páčiť.

          • Veselé zúbky

          • V našej materskej škole vedieme deti k zdravému životnému štýlu a k ochrane zdravia, ku ktorej patrí aj starostlivosť o zúbky. Pani učiteľka Monika si k tejto téme pripravila pre deti program o bábike Anulke, ktorá išla k pani zubárke, pretože ju bolel zub, ktorý navštívil Zubožrút. Deti sa hravou formou naučili ako si správne čistiť zúbky. Na záver si vytvorili si kráľovstvo čistých zúbkov.

          • Oznam

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany,
            v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon), a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, udeľuje na deň 28. november 2023 (utorok) riaditeľské voľno žiakom základnej, ako aj materskej školy, z prevádzkových dôvodov (odstávka elektrickej energie v čase od 6:45 -17:00). V tento deň nebude v prevádzke ani ŠKD, ani jedáleň ZŠ. Žiaci sú z obedov odhlásení.


          • Bubnovačka- Aby bolo deti lepšie počuť!

          • Toto podujetie sa organizuje každoročne od roku 2014. Cieľom tohto podujatia je upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenúť si potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.

            Preto sme sa aj my v našej materskej škole rozhodli pripojiť k tomuto podujatiu. Keďže počasie nevyšlo podľa predstáv a nemohli sme bubnovať po dedine, tak sme si aspoň takto pripomenuli dôležitosť tohto podujatia v triede.